Zapečene tortilije
SASTOJCI:
* 1/2 luka
* 1 češanj češnjaka
* 1/3 tikvice
* 4 šampinjona
* 1/2 crvene paprike
* 1 konzerva kukuruza
* 1 konzerva crvenog graha
* 1 šaka mladog špinata
* 1 šalica umaka od rajčice
* začini po ukusu (sol, papar, paprika u prahu, češnjak u prahu, vegeta)
* 2 žlice maslinovog ulja
* 2 tortilje
* 1 šaka naribane mozzarelle
* 2 žlice kiselog vrhnja
* 1/2 avokada
* 1 žlica limunovog soka
* 2 žlice nasjeckanog peršina
OPIS POSTUPKA: Na maslinovom ulju popržiti luk, dodati češnjak, narezane tikvice, šampinjone i papriku. Popržiti, začiniti, dodati kukuruz i grah te umak od rajčice. Kuhati nekoliko minuta pa dodati mladi špinat. Smjesom napuniti tortilje, zarolati ih i stavite u posudu za pečenje. Posipati naribanom mozzarellom. Peku se 15 minuta na 200 Celzijevih stupnjeva. U međuvremenu zgnječiti avokado, te dodati sol i papar, limunov sok i peršin. Pečene tortilje poslužiti s namazom od avokada i vrhnjem.
VRIJEME PRIPREME: 30 minuta
RECEPT PRIPREMILA: Ana Čeperlin

Komentari (0)