Zapečene punjene paprike
SASTOJCI:
* 10 g ulja ili masnoće
* malo mladog luka ili 1 luk
* 500 g mljevenog mesa
* nekoliko gljiva (2-5)
* pola tikvice
* 80 g riže
* 200 g umaka od rajčice
* 6 paprika
* sol, papar
* povrtni temeljac
* malo sira za posipanje
OPIS POSTUPKA: Na ulju prodinstati mladi luk ili luk. Dodati mljeveno meso. Kad se ispeče dodati gljive i naribanu tikvicu pa peći još par minuta dok tikvica ne povene. Dodati rižu, umak od rajčice, začine, povrtni temeljac i malo vode i kuhati dok se riža ne skuha (po potrebi dodavati vode kako riža upija). Oprati i prepoloviti paprike, izvaditi im unutrašnjost. Slagati ih na pek papir i puniti smjesom. Peći u pećnici na 190 45 minuta. Izvaditi, posuti sirom pa zapeći još 10 minuta na 200.
VRIJEME PRIPREME: 1 sat
RECEPT PRIPREMILA: Andrea Brnjić
Komentari (0)