VIDEO: Zapečena tjestenina s tunom
SASTOJCI:
* 200 g tjestenine
* 1 žlica kokosovog ulja
* 1/2 luka
* 2 češnja češnjaka
* 1/2 tikvice
* 1 manja mrkva
* 3 konzerve tune
* 1 konzerva pelata (nasjeckane rajčice)
* sol
* bosiljak
* mediteranski začini
* 3 žlice kiselog vrhnja
* naribani sir
OPIS POSTUPKA:
Na kokosovom ulju popržiti nasjeckani luk, dodati češnjak, naribanu mrkvu i tikvicu. Začiniti po ukusu, umiješati tunjevinu i pelate te kratko pirjati nekoliko minuta. Tjesteninu skuhati prema uputama na pakiranju. Umaku dodati kuhanu tjesteninu, sve zajedno prebaciti u pleh, na vrh dodati kiselo vrhnje i naribani sir te peći oko 20 minuta na 220 °C.
VRIJEME PRIPREME: 30 minuta
RECEPT PRIPREMILA: Malinca Mateja
Komentari (0)