Zapečena tjestenina s bosiljkom i mozzarellom
SASTOJCI:
* 100 g integralne tjestenine
* 1 češanj češnjaka
* pola glavice luka
* maslinovo ulje
* listovi bosiljka
* pesto od bosiljka
* 230 g mozzarelle
OPIS POSTUPKA: Tjesteninu skuhajte u kipućoj vodi prema uputama proizvođača. Ostavite sa strane 2 minute ranije nego što je navedeno. U međuvremenu pripremite umak. U loncu na žličici ulja popržite luk i češnjak. Nakon nekoliko minuta dodajte pesto i podlijte s malo vode da napravite umak. Kada umak počne kuhati smanjite vatru i dodajte nekoliko listića svježeg bosiljka i kuhajte dok listići ne uvenu. Dodajte sol, papar i peršin po ukusu. Ocijedite tjesteninu i dodajte je u umak. Sve dobro promiješajte i dodajte drugu polovicu mozzarelle narezane na komadiće. Stavite cijelu smjesu u posudu za pečenje i na vrh dodajte ostatak mozzarelle. Pecite u zagrijanoj pećnici još oko 5 minuta da se sir otopi.
VRIJEME PRIPREME: 25 minuta
RECEPT PRIPREMILA: Nives Jakopič
Komentari (0)