Prijava
Što time dobivaš?
  • Poklon E-edukacija: "Osnove zdrave prehrane"
  • Brz i jednostavan pregled narudžbi
  • Svi tvoji recepti na jednom mjestu
  • Pristup svim besplatnim e-knjigama
  • Mogućnost kupnje godišnje besplatne dostave
  • Najbolji popusti i ostale pogodnosti
  • Besplatno testiranje novih proizvoda
Zapečena tjestenina s bosiljkom i mozzarellom
Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.

Zapečena tjestenina s bosiljkom i mozzarellom

SASTOJCI:
* 100 g integralne tjestenine
* 1 češanj češnjaka
* pola glavice luka
* maslinovo ulje
* listovi bosiljka
* pesto od bosiljka
* 230 g mozzarelle

OPIS POSTUPKA: Tjesteninu skuhajte u kipućoj vodi prema uputama proizvođača. Ostavite sa strane 2 minute ranije nego što je navedeno. U međuvremenu pripremite umak. U loncu na žličici ulja popržite luk i češnjak. Nakon nekoliko minuta dodajte pesto i podlijte s malo vode da napravite umak. Kada umak počne kuhati smanjite vatru i dodajte nekoliko listića svježeg bosiljka i kuhajte dok listići ne uvenu. Dodajte sol, papar i peršin po ukusu. Ocijedite tjesteninu i dodajte je u umak. Sve dobro promiješajte i dodajte drugu polovicu mozzarelle narezane na komadiće. Stavite cijelu smjesu u posudu za pečenje i na vrh dodajte ostatak mozzarelle. Pecite u zagrijanoj pećnici još oko 5 minuta da se sir otopi.

VRIJEME PRIPREME: 25 minuta
RECEPT PRIPREMILA: Nives Jakopič

Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.
Pogledaj komentare
Želiš poslati svoj recept?

Komentari (0)

Predan nije bio još niti jedan komentar. Predaj svoj komentar i sudjeluj u mjesečnoj nagradni igri.
Top hitovi