Zapečena tjestenina
Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.

Zapečena tjestenina

Zapečena tjestenina je odličan izbor jela za ručak ili večeru, a uz nju svakako poslužite veliku zdjelu salate po izboru.

SASTOJCI:

Tjestenina po želji

Za umak je potrebno:

  • 0,5 kg mljevenog miješanog mesa
  • 2 paprike
  • rajčica ili pelati iz konzerve
  • 2-3 mrkve
  • 1 luk
  • 3 režnja češnjaka
  • začini : papar, sol, kurkuma, chili papričica, mljevena paprika, bazilika i origano (začine dodajete po želji)

Za bešamel:

  • 50 gr maslaca
  • 50 gr bio pšeničnog bijelog glatkog brašna
  • 0,5 l mlijeka
  • prstohvat soli
  • papar
  • na vrh noža muškatni oraščić
  • naribani sir

PRIPREMA: U slanoj vodi skuhamo tjesteninu »al dente«. U tavici prepržimo luk do zlatnosmeđe boje pa dodamo meso i češnjak. Pirjamo tako dugo dok se meso blago zapeče pa dodajemo prethodno izmiksanu mrkvu. Isti postupak ponovimo s paprikom i rajčicom, a ako ne želimo miksati povrće narežemo ga na sitne kockice. U mak dodamo začine po izboru pa pustimo da se kuha još približno 15-ak minuta. Ako je umak pregust dodamo malo vode.

Za vrijeme krčkanja umaka pripremimo bešamel. U jednoj posudi mlijeko zagrijemo do vrenja,a u drugoj otopimo maslac, dodamo brašno i miješamo. Zatim u maslac i brašno ulijemo vruće mlijeko i začine pa miješamo dok se umak ne počne zgušnjavati. U posudu za pečenje poslažemo tjestenine i prelijemo s umakom od mesa pa bešamelom. Posipamo s naribanim sirom i pečemo na 180°C približno 20-25 minuta.

VRIJEME PRIPREME: 45 minuta

Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.
Pogledaj komentare
Želiš poslati svoj recept?

Komentari (0)

Predan nije bio još niti jedan komentar. Predaj svoj komentar i sudjeluj u mjesečnoj nagradni igri.