Zapečena tjestenina

Ocijeni sa 1 do 5:
(0)
Broj ocjena: 0

Zapečena tjestenina je odličan izbor jela za ručak ili večeru, a uz nju svakako poslužite veliku zdjelu salate po izboru.

SASTOJCI:

Tjestenina po želji

Za umak je potrebno:

  • 0,5 kg mljevenog miješanog mesa
  • 2 paprike
  • rajčica ili pelati iz konzerve
  • 2-3 mrkve
  • 1 luk
  • 3 režnja češnjaka
  • začini : papar, himalajska sol, kurkuma, chili papričica, mljevena paprika, bazilika i origano (začine dodajete po želji)

Za bešamel:

PRIPREMA: U slanoj vodi skuhamo tjesteninu »al dente«. U tavici prepržimo luk do zlatnosmeđe boje pa dodamo meso i češnjak. Pirjamo tako dugo dok se meso blago zapeče pa dodajemo prethodno izmiksanu mrkvu. Isti postupak ponovimo s paprikom i rajčicom, a ako ne želimo miksati povrće narežemo ga na sitne kockice. U mak dodamo začine po izboru pa pustimo da se kuha još približno 15-ak minuta. Ako je umak pregust dodamo malo vode.

Za vrijeme krčkanja umaka pripremimo bešamel. U jednoj posudi mlijeko zagrijemo do vrenja,a u drugoj otopimo maslac, dodamo brašno i miješamo. Zatim u maslac i brašno ulijemo vruće mlijeko i začine pa miješamo dok se umak ne počne zgušnjavati. U posudu za pečenje poslažemo tjestenine i prelijemo s umakom od mesa pa bešamelom. Posipamo s naribanim sirom i pečemo na 180°C približno 20-25 minuta.

VRIJEME PRIPREME: 45 minuta

Prethodni post
Slijedeći post