Zapečena palenta
Pečena palenta sa začinskim biljem izvrstan je prilog koji unosi raznolikost u glavna jela pripremljena od mesa ili povrća. Priprema je jednostavna, a okus je nježno hrskav i ugodno aromatičan!
SASTOJCI:
* 200 g palente
* 750 ml vode
* 1 čajna žličica soli
* 1 čajna žličica maslaca
* maslinovo ulje
* ružmarin
* majčina dušica
OPIS POSTUPKA: Skuhamo 200 g palente u 750 ml kipuće slane vode. Kad je gotovo kuhana, dodamo žličicu maslaca i promiješamo.
Ostavimo da odstoji barem pola sata i dobro se stvrdne. Po želji, još vruću ulijemo u pravokutnu posudu za pečenje kako bi dobila ljepši oblik.
Stvrdnutu palentu prebacimo na lim za pečenje obložen papirom za pečenje. Narežemo na manje komade, pokapamo s malo maslinovog ulja i dodamo svježi ili sušeni ružmarin i majčinu dušicu. Pečemo 25 minuta na 175°C.
VRIJEME PRIPREME: 35 minuta
RECEPT PRIPREMILA: Malinca
Komentari (0)