Prijava
Što time dobivaš?
  • Poklon E-edukacija: "Osnove zdrave prehrane"
  • Brz i jednostavan pregled narudžbi
  • Svi tvoji recepti na jednom mjestu
  • Pristup svim besplatnim e-knjigama
  • Mogućnost kupnje godišnje besplatne dostave
  • Najbolji popusti i ostale pogodnosti
  • Besplatno testiranje novih proizvoda
Zapečena palenta
Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.

Zapečena palenta

Pečena palenta sa začinskim biljem izvrstan je prilog koji unosi raznolikost u glavna jela pripremljena od mesa ili povrća. Priprema je jednostavna, a okus je nježno hrskav i ugodno aromatičan!
 
SASTOJCI:
* 200 g palente 
* 750 ml vode
* 1 čajna žličica soli
* 1 čajna žličica maslaca
* maslinovo ulje
* ružmarin
* majčina dušica

OPIS POSTUPKA: Skuhamo 200 g palente u 750 ml kipuće slane vode. Kad je gotovo kuhana, dodamo žličicu maslaca i promiješamo.

Ostavimo da odstoji barem pola sata i dobro se stvrdne. Po želji, još vruću ulijemo u pravokutnu posudu za pečenje kako bi dobila ljepši oblik.

Stvrdnutu palentu prebacimo na lim za pečenje obložen papirom za pečenje. Narežemo na manje komade, pokapamo s malo maslinovog ulja i dodamo svježi ili sušeni ružmarin i majčinu dušicu. Pečemo 25 minuta na 175°C.
 
VRIJEME PRIPREME: 35 minuta
RECEPT PRIPREMILA: Malinca

Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.
Pogledaj komentare
Želiš poslati svoj recept?

Komentari (0)

Predan nije bio još niti jedan komentar. Predaj svoj komentar i sudjeluj u mjesečnoj nagradni igri.
Top hitovi