Voćno-čokoladna sirova torta
Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.

Voćno-čokoladna sirova torta

OSNOVA:

* 1 šalica lješnjaka (mljevenih)

* 1 šalica badema (mljevenih)

* 1 ½ šalica datulja

* ½ šalice sirovog kakaa

* ½ šalice kokosovog brašna

* 2 žlice kokosovog maslaca

* 2 žlice vode

* 2 žlice goji bobica (prethodno ih namočiš za 30 min u 2 žlice vode)

* prstohvat cimeta

NADJEV:

* 200 g malina

* 2 banane

* 1 žlica agavinog sirupa

ČOKOLADNA KREMA:

* 2 šalice datulja

* 1 ½ šalica vode

* ½ šalice sirovog kakaa

* ½ šalice kokosovog maslaca



OSNOVA: U multipraktiku prvo sameljemo lješnjake, bademe i datulje. Kad je sve lijepo sasjeckano dodamo i ostale sastojke. U pekač za tortu stavimo papir za pečenje (da kasnije možemo lakše izvaditi tortu). Osnovu dobro potisnemo u pekač za tortu.

NADJEV: Na komadiće narezanu bananu složimo po osnovi. Na njih namažemo maline kojima smo dodali 1 žlicu agavinog sirupa i izgnječili ih vilicom.

ČOKOLADNA KREMA: Za čokoladnu kremu datulje sameljemo dok ne nastane kugla. Zatim dodamo vodu i meljemo toliko vremena da nastane gusta smjesa. Sve mora biti lijepo samljeveno, bez komadića. Dodamo kakao i kokosov maslac te sameljemo i to. Tu čokoladnu masu prelijemo po torti, stavimo u hladnjak i sačekamo da se stvrdne (60 min). Po želji pospemo/dekoriramo s kokosom i bademovim listićima.

PRECEPT PRIPREMILA: Malinca Nastja


Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.
Pogledaj komentare
Želiš poslati svoj recept?

Komentari (0)

Predan nije bio još niti jedan komentar. Predaj svoj komentar i sudjeluj u mjesečnoj nagradni igri.