Veganski pesto
SASTOJCI:
* 2 velike šake svježeg bosiljka
* 3 žlice indijskih oraščića
* 1-2 režnja češnjaka
* 2 žlice soka od limuna
* 3-4 žlice pahuljica
* 1/4 žličice soli
* 2-3 žlice maslinovog ulja
* 3-6 žlica vode
OPIS POSTUPKA: U multipraktik dodajte svježi bosiljak, indijske oraščiće, češnjak, sok od limuna, pahuljice i sol. Sve zajedno dobro promiješajte. Malo po malo dodajte maslinovo ulje. Ostružite stranice multipraktika. Zatim dodajte vodu po žlicama dok ne dobijete željenu gustoću. Isprobajte pesto i začinite ga po želji. Može stajati u hladnjaku do tjedan dana, a u zamrzivaču oko mjesec dana.
VRIJEME PRIPREME: 30 min
RECEPT PRIPREMIO: Gašper Plankar
Komentari (0)