Veganski kolačići od čokolade i lješnjaka
Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.

Veganski kolačići od čokolade i lješnjaka

Sjedim na terasi pijuckajući dobar čaj i dobijem e-mail: „Bok Gašper, Malinca Nastja ovdje. Izazivam te da kreiraš recept s mojim novim proizvodom, namazom od čokolade i lješnjaka. " Naravno, odmah sam krenuo u akciju i kreirao veganske kolačiće od čokolade i lješnjaka. U tijesto sam dodao dvije žlice čokoladnog namaza od lješnjaka, što je keksima dodalo točku na i. Moram priznati da sam pomalo opsjednut ovim namazom. Jako je, jako dobar.

SASTOJCI:
* 60 g kokosovog ulja
* 63 g kokosovog šećera
* 2 žlice namaza od čokolade i lješnjaka
* 1 žlica mljevenih lanenih sjemenki + 4 žlice vode
* 1/2 žličice soli
* 1 žličica praška za pecivo
* 1/2 žličice vanilije
* 180 g bademovog brašna
* 1 žlica kakaa
* 40 g ribanog kokosa
* 100 g čokoladnih kapljica

OPIS POSTUPKA: U maloj posudi pomiješamo mljevene sjemenke lana i vodu. Ostavimo da odstoji 10 minuta. U srednje veliku posudu dodamo kokosovo ulje, kokosov šećer, čokoladni namaz od lješnjaka, mješavinu mljevenih sjemenki lana i vode, sol, prašak za pecivo i vaniliju. Promiješamo. Uzmemo veću posudu i umiješamo bademovo brašno, naribani kokos i kakao.

Dodamo mokre sastojke suhim i promiješamo. Na kraju dodamo čokoladne kapljice i promiješamo. Stavimo tijesto u hladnjak na najmanje 30 minuta.

Zagrijemo pećnicu na 175 ° C, a pleh obložimo papirom za pečenje. Uzmemo 1 žlicu mase i oblikujte kekse. Kekse oblikujemo u kuglice, stavimo ih na pleh za pečenje i lagano pritisnemo prema dnu. Pečemo ih oko 12-15 minuta.

Kekse potpuno ohladimo i držimo u zatvorenoj posudi do 3-4 dana.

RECEPT PRIPREMIO: Gašper Plankar

Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.
Pogledaj komentare
Želiš poslati svoj recept?

Komentari (0)

Predan nije bio još niti jedan komentar. Predaj svoj komentar i sudjeluj u mjesečnoj nagradni igri.