Veganski bagels
Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.

Veganski bagels

SASTOJCI:
* 250 ml pšeničnog brašna
* 150 ml napitka od soje - toplog
* 2 žličice šećera
* 1/2 žličice suhog kvasca
* 1/2 žličice soli
* javorov sirup
* mak, sezam, crni sezam, mljevene sjemenke bundeve (posip)

OPIS POSTUPKA: U manju posudu dodajte sojin napitak i šećer. Dobro promiješajte. Zatim dodajte kvasac, promiješajte i ostavite da odstoji oko 10 minuta. U veliku zdjelu dodajte pšenično brašno, sol i promiješajte. Dodajte mješavinu sojinog napitka/kvasca/šećera i dobro promiješajte. Prebacite tijesto na pobrašnjenu površinu i mijesite ga oko 5-10 minuta. Zatim ga prekrijte kuhinjskom krpom i ostavite da se diže 1-2 sata. Dignuto tijesto prebacite na pobrašnjenu površinu i podijelite na 4 dijela. Svaki dio premijesite, oblikujte kuglu, napravite rupu i oblikujte pecivo. Na kraju sve pokrite kuhinjskom krpom i ostavite da odstoji 15-tak minuta. Uključite pećnicu na 180 °C i obložite pleh papirom za pečenje. Stavite vodu u veliki lonac i zakuhajte. Dodajte javorov sirup i dobro promiješajte. Bagel pažljivo dodajte u vodu i kuhajte ga oko 1 minutu sa svake strane. Prebacite ga na tanjur i ostavite da odstoji oko 1 minutu pa dodajte u posipe i stavite na lim za pečenje. Ponovite postupak za preostala 3 bagelsa. Stavite u pećnicu na oko 20-30 minuta. Pečene bagele ohladite i uživajte!

VRIJEME PRIPREME: 120 minuta
RECEPT PRIPREMIO: Gašper Plankar

Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.
Pogledaj komentare
Želiš poslati svoj recept?

Komentari (0)

Predan nije bio još niti jedan komentar. Predaj svoj komentar i sudjeluj u mjesečnoj nagradni igri.