Veganske limun kocke s đumbirom
Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.

Veganske limun kocke s đumbirom

SASTOJCI (za tijesto):
* 120 g mljevenih zobenih pahuljica
* 2 vanilin šećera
* 1 žličica đumbira u prahu
* 80 g veganskog margarina
* prstohvat soli

Za kremu:
* 500 g (veganskog) krem sira
* 30 g soka od limuna
* kora jednog limuna
* 100 g maslaca od indijskih oraščića
* 100 g agavinog sirupa
* 50 g kokosovog ulja (otopljenog)
* 1 jušna žlica kukuruznog škroba

OPIS POSTUPKA: Počinjemo s pripremom tijesta. Sameljemo zobene pahuljice. Dodamo margarin sobne temperature koji je toliko otopljen da se dobro sjedini sa pahuljicama i ostalim sastojcima. Lim za pečenje obložimo papirom za pečenje i pritisnemo smjesu uz lim za pečenje da se čvrsto zalijepi. Pečemo oko 15 minuta na 180-200 Celzijevih stupnjeva.  Pečenu podlogu dobro ohladimo jer nećemo peći kremu. Zatim pripremamo kremu. Sve sastojke izmiješamo pjenjačom ili u blenderu. Osobno mi je draža tekstura iz blendera, ali nije prijeko potrebna da bi slastica bila uspješna. Prelijemo preko ohlađenog zobenog tijesta i stavimo u hladnjak preko noći. Preporučam da pleh sa svih strana obložiš papirom za pečenje. Preporučam da kriške limuna ukrasiš naribanim kandiranim đumbirom koji će naglasiti okus đumbira u desertu.

KAKO MOGU ZAMIJENITI VEGANSKI KREMNI SIR? Koristila sam vrhnje za šlag od badema. Možemo koristiti bilo koji sastojak koji je kremast i potpuno čvrst u hladnjaku, npr. stvrdnuti dio kokosove kreme, vrhnje za šlag koje nije tekuće, veganski krem sirni namaz, gusta veganska ricotta od badema,... Ako koristiš proizvod koji nije na bazi badema, konačni okus slastice će naravno biti drugačiji.

KAKO MOGU ZAMIJENITI MASLAC OD INDIJSKIH ORAŠIĆA? Okus je vrlo neutralan. Možeš ga zamijeniti maslacem od badema, ali će se konačni okus slastice promijeniti. Ne može se zamijeniti maslacem od kikirikija.

KAKO MOGU ZAMIJENITI AGAVIN SIRUP? Javorov sirup ili drugi tekući zaslađivač, po mogućnosti neutralnog okusa.

VRIJEME PRIPREME: 30 minuta + hlađenje preko noći
RECEPT PRIPREMILA: Anja Geč

Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.
Pogledaj komentare
Želiš poslati svoj recept?

Komentari (0)

Predan nije bio još niti jedan komentar. Predaj svoj komentar i sudjeluj u mjesečnoj nagradni igri.