Veganske kokosove pločice s čokoladom

Ocijeni sa 1 do 5:
(0)
Broj ocjena: 0

SASTOJCI: 
Kokosova osnova: 
* 190 g kokosovog brašna  + 10 g za ukras 
* 200 g kokosovog ulja, istopljenog 
* 4 žlice javorovog sirupa 
* 1 žličica ekstrakta vanilije 
* prstohvat soli 
Čokoladni preljev: 
* 200g tamne čokolade 
* 5 žlica sojinog mlijeka (može i rižinog) 

OPIS POSTUPKA: 
1. Pekač obložimo s papirom za pečenje (ja sam upotrijebila pekač 30 x 22).
2. U posebnu posudu stavimo kokosovo brašno, istopljeno kokosovo ulje, javorov sirup, vaniliju i sol. Sastojke dobro promiješao s drvenom kuhačom. 
3. Kokosovu osnovu stavimo u pekač i dobro pritisnemo na dole dok nije kompaktno. Pekač stavimo u zamrzivač da se osnova stvrdne. Za to vrijeme pripremimo čokoladni preljev. 
4. Čokoladu i sojino mlijeko istopimo nad vodenoj pari. Pazimo da voda ne dodiruje posudu u kojoj je čokolada. Miješamo. Čokolada mora biti glatka.
5. Iz zamrzivača uzmemo pekač i po kokosovoj osnovi prelijemo čokoladu. Po vrhu stavimo kokosovo brašno. Na bar sat vremena pekač stavimo u hladnjak da se veganske pločice stvrdnu.
6. Prije nego pločice narežemo, pustimo ih 10 minuta na sobnoj temperaturi.

VRIJEME PRIRPEME: 30 min +1 h u hladnjaku
RECEPT PRIPREMILA: Mojca Videmšek 

Prethodni post
Slijedeći post