Veganske čokoladne krafne
Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.

Veganske čokoladne krafne

SASTOJCI:
Osnova:
* 250-300 g heljdinog brašna
* 100 g sirupa od agave
* 50 g otopljenog kokosovog ulja
* 3 dl bademovog mlijeka

Čokoladna glazura:
* 100 g veganske tamne čokolade
* 4 ml bademovog mlijeka
* 150 ml kokosovog vrhnja
* Maslac od indijskih oraščića

OPIS POSTUPKA: 1. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Kokosovim uljem namastite kalup za krafne.
2. Brašno prosijte u veliku zdjelu za miješanje. Dodajte preostale sastojke i miksajte dok ne nastane gusta masa.
3. Tijesto rasporedite po kalupima (oko tri četvrtine jer će se tijekom pečenja malo dignuti)
4. Pecite oko 15 minuta. Da biste provjerili je li pečeno, tijesto probodite čačkalicom. Ako ostane suha, pečeno je. Izvadite iz pećnice i pustite da se krafne potpuno ohlade.
5. U međuvremenu otopite čokoladu na pari, umiješajte malo bademovog mlijeka i kokosovo vrhnje. Kad je preljev spreman, izvadite krafne iz kalupa i umočite ih u pripremljen preljev. Kad se čokolada stvrdne, u krafne dodajte malo maslaca od indijskih oraščića.

VRIJEME PRIPREME: 30 minuta
RECEPT PRIPREMILA: Katarina Štucl

Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.
Pogledaj komentare
Želiš poslati svoj recept?

Komentari (0)

Predan nije bio još niti jedan komentar. Predaj svoj komentar i sudjeluj u mjesečnoj nagradni igri.