Varivo s crvenom lećom
Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.

Varivo s crvenom lećom

Jednostavno, brzo a svejedno jako ukusno varivo koje je pogodno za vegetarijance i za vegane.

SASTOJCI:

* sezamovo ili maslinovo ulje

* 4 češnja češnjaka

* 1 ili 2 manje glavice luka

* 2 žlice sjemenki gorušice (smeđe ili žute)

* 2 mrkve

* 2-3 rajčice

* 125 g crvene leće

* 1,3 l temeljca

* mažuran/origano/curry/čili/paprika u prahu/papar

* sol

* sok od pola limuna

* peršin

* kiselo vrhnje (po želji)



OPIS POSTUPKA: Leću dobro isperite u cjedilu ili je preko noći ostavite namočenu u vodi. Luk ogulite i sitno isjeckajte. U ugrijanu posudu ulijte malo ulja (ja sam upotrijebila sezamovo) i u njega istresite luk. Ogulite i nasjeckajte češnjak te ga dodajte luku. Dodajte i sjemenke gorušice. Sve zajedno pržite dok ne dobije zlatne boje. Zatim dodajte na sitne kolute narezanu mrkvu, malo popržite i dodajte još na sitno narezanu rajčicu. Malo prokuhajte i dodajte crvenu leću. Sve zajedno zalijte temeljcem (možete upotrijebiti i kocku za juhu, a sigurno je bolja domaća juha) i kuhajte još oko 20-30 minuta. Pred kraj kuhanja dodajte začine. Sama sam ljubiteljica začinjene hrane, zato koristim cijelu paletu začina - origano, mažuran, curry, čili, papriku u prahu i svježe mljeveni papar. U juhu istisnite još malo limuna. Na kraju solite po ukusu i pospite s peršinom (najbolje svježim). Poslužite sa žlicom kiselog vrhnja.

RECEPT PRIPREMILA: Malinca Andreja


Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.
Pogledaj komentare
Želiš poslati svoj recept?

Komentari (0)

Predan nije bio još niti jedan komentar. Predaj svoj komentar i sudjeluj u mjesečnoj nagradni igri.