Varivo od povrća
SASTOJCI:
* 2 glavice crvenog luka
* 2 ćešnja češnjaka
* 2 crvene paprike
* 1 malo veća mrkva
* 100 g karfiola
* 200 g šparoga
* 400 g svježeg kupusa
* 3 dcl domaćeg sos paradajza
* 5 dcl vode
* sol, papar, crvena paprika od začina
OPIS POSTUPKA: Luk narezati na kockice te ga lagano prodinstati dok ne dobije boju. Zatim dodati mrkvu, šparoge i papriku i karfiol to sve skupa dinstati na luku i češnjaku. Nakon što smo prodinstali navedene namirnice, dodajemo svježi kupus. Podlijevajući vodom, dinstamo sve skupa dok kupus ne omekša. Dodajemo domaći sos paradajz i začine po svome guštu. Krčkamo sve do onog trena dok se okusi ne sljube i dok toć ne dobije određenu željenu gustoću.
ČAS PRIPREME: 45 min
RECEPT PRIPREMILA: Jelica Vuk
Komentari (0)