Varivo od bundeve, crvene leće i amaranta

Ocijeni sa 1 do 5:
(5)
Broj ocjena: 1

SASTOJCI:
* 500 g bundeve narezane na kocke (butternut, hokaido...)
* 1/3 šalice leće
* 1/3 šalice amaranta
* 1 manji luk
* 2 režnja češnjaka
* komadić svježeg đumbira
* maslinovo ulje
* sol
* ½ l vruće vode
* kurkuma, papar, muškatni oraščić, peršin
* 1dl zobenog vrhnja
* gomashio za posipanje 

OPIS POSTUPKA: Leću i amarant isprati hladnom vodom. Luk i đumbir nasjeckati. Na maslinovom ulju pirjati luk s malo soli, dodati protisnuti češnjak i sjeckani đumbir i nastaviti pirjati. Zatim dodati leću i amarant, te komadiće bundeve. Sve preliti vrućom vodom i ostaviti kuhati oko 20 min. Kad je bundeva kuhana odvojiti dio i izmiksati u pire te vratiti u lonac. Dodati vrhnje i začine po ukusu. Servirati i po vrhu posuti gomashiom.

VRIJEME PRIPREME: 40 min
RECEPT PRIPREMILA: Marijana Dugandžić Cvetko

Prethodni post
Slijedeći post