Vafli

Ocijeni sa 1 do 5:
(5)
Broj ocjena: 1

SASTOJCI: Vaflji
* 300 g pirovog bijelog brašna
* 1 žličica praška za pecivo
* 1 žličica himalajske soli
* 3 žličice smeđeg šećera (ili kokosovog)
* 3 jaja
* 3 žlice kokosovog ulja
* 200 ml toplog mlijeka (ili zobeno, kokosovo)
* 100 ml tople vode
* 1 žlička ruma
* borovnice

OPIS POSTUPKA: U posudi izmiješamo suhe sastojke (pirovo brašno, prašak za pecivo, sol i kokosov šećer). Postupno dodajemo jaja, ulje, mlijeko, vodu i malo ruma. Sve zajedno dobro promiješamo  da dobijemo gustu,  tekuću  smjesu. Ugrijemo pekač za vafle i namažemo ga uljem. Ulijemo masu i pečemo do zlatno žute boje, a zatim ga izvadimo na tanjur. Postupak ponavljamo dok ne ispečemo svu masu. U posudici ugrijemo borovnice i poslužimo ih uz pečene vafle.


VRIJEME PRIPREME:
5 minuta + pečenje
RECEPT NAPISALA: Malinca Ana K.

Prethodni post
Slijedeći post