Uskrsna juha od kokosa
SASTOJCI:
* 5 žlica maslinovog ulja
* 1 manji crveni luk
* 4 manje mrkve
* 2 tikvice
* 200 g riže
* 200 ml vode
* šaka peršina
* 300 ml kokosovog mlijeka
* 6 jaja
* 3 jaja, tvrdo kuhana
* prstohvat soli
OPIS POSTUPKA: Prvo narežite luk, mrkvu i tikvicu na sitne kockice. Na maslinovom ulju popržite luk, mrkvu i tikvice dok ne zamirišu. Dodajte rižu, promiješajte i podlijte vodom. Kad zavrije, smanjite temperaturu, te dodajte peršin i kokosovo mlijeko. Posolite po ukusu pa kuhajte dok se juha ne zgusne odnosno da se riža skuha dok ne omekša. Nekoliko puta promiješajte. Za to vrijeme pripremite šest poširanih jaja. Napunite lonac vodom, dodajte 2 žlice bijelog octa. Kada voda proključa, upotrijebite kuhaču da zavrtite vodu u smjeru kazaljke na satu kako biste stvorili vrtlog. Zatim jaje razbijte u vrtlog, (ja sam poširala jedno po jedno, ali znalci znaju i više u isto vrijeme :p). Ulijte juhu u tanjure, u svaki stavite poširano jaje, začinite po želji i ukrasite polovicom tvrdo kuhanog jajeta.
VRIJEME PRIPREME: 45 minuta
RECEPT PRIPREMILA: Maja Kocjan
Komentari (0)