Uskrsna juha od kokosa
Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.

Uskrsna juha od kokosa

SASTOJCI:
* 5 žlica maslinovog ulja
* 1 manji crveni luk
* 4 manje mrkve
* 2 tikvice
* 200 g riže
* 200 ml vode
* šaka peršina
* 300 ml kokosovog mlijeka
* 6 jaja
* 3 jaja, tvrdo kuhana
* prstohvat soli

OPIS POSTUPKA: Prvo narežite luk, mrkvu i tikvicu na sitne kockice. Na maslinovom ulju popržite luk, mrkvu i tikvice dok ne zamirišu. Dodajte rižu, promiješajte i podlijte vodom. Kad zavrije, smanjite temperaturu, te dodajte peršin i kokosovo mlijeko. Posolite po ukusu pa kuhajte dok se juha ne zgusne odnosno da se riža skuha dok ne omekša. Nekoliko puta promiješajte. Za to vrijeme pripremite šest poširanih jaja. Napunite lonac vodom, dodajte 2 žlice bijelog octa. Kada voda proključa, upotrijebite kuhaču da zavrtite vodu u smjeru kazaljke na satu kako biste stvorili vrtlog. Zatim jaje razbijte u vrtlog, (ja sam poširala jedno po jedno, ali znalci znaju i više u isto vrijeme :p). Ulijte juhu u tanjure, u svaki stavite poširano jaje, začinite po želji i ukrasite polovicom tvrdo kuhanog jajeta.

VRIJEME PRIPREME: 45 minuta
RECEPT PRIPREMILA: Maja Kocjan

Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.
Pogledaj komentare
Želiš poslati svoj recept?

Komentari (0)

Predan nije bio još niti jedan komentar. Predaj svoj komentar i sudjeluj u mjesečnoj nagradni igri.