Umak od tune

Ocijeni sa 1 do 5:
(0)
Broj ocjena: 0

SASTOJCI za 2 osobe: 
* 1/2 luka
* 2 češnja češnjaka
* 400 g rajčice u komadićima 
* 1 dcl tople vode 
* 10 crnih maslina
* 2 konzerve tune u maslinovom ulju
* začini – sol, bosiljak, origano, ružmarin, paprika (prstohvat svakog) 
* prilog – tjestenina po želji

OPIS POSTUPKA: Iz tune izlijemo maslinovo ulje u tavu i ugrijemo ga. Dodamo nasjeckani luk. Pržimo jednu minutu i zatim dodamo još češnjak. Pržimo dodatnu minutu, pa dodamo rajčicu u komadićima, vodu i začine. Poklopimo tavu i kuhamo na srednjoj vatri 15 minuta. Zatim dodamu tunu i narezane masline, te kuhamo još 3 minute.

U međuvremenu skuhamo omiljenu tjesteninu prema uputama na ambalaži. Ovaj put sam se odlučila za rižu bez ugljikohidrata i bez kalorija, koja je skuhana u 2 minute.

VRIJEME PRIPREME:
20 minuta
RECEPT PRIPREMILA:
 Malinca Nastja

Prethodni post
Slijedeći post