Tortilje od leće
Ovaj recept za lećine palačinke oduševljava svojom jednostavnošću i nutritivnom vrijednošću – s tek nekoliko sastojaka dobit ćete ukusan i zdrav obrok bez glutena. Idealne su za brzi ručak ili laganu večeru, a puniti ih možete po vlastitom ukusu.
SASTOJCI:
* 1 šalica leće (zelena ili crvena)
* 2 šalice vode
* sol, začini po želji
OPIS POSTUPKA: Leću u vodi namačite minimalno 3 -4 sata, ali najbolje preko noći. Potom natopljenu leću zajedno s preostalom tekućinom dodajte u blender, dodajte sol i začine pa blendajte dok ne dobijete kremastu i prozračnu smjesu. Po neljepljivoj tavi tada razmažite malo ulja ili masnoće, dodajte smjesu žlicom i što ju bolje i što tanje raširite po tavi. Pecite na lagano oko 2 minute dok se smjesa sama ne počne odvajati, pa ju prebacite na drugu stranu i isto kratko pecite dok se ne počne odvajati. Napunite omiljenim sastojcima i uživajte!
VRIJEME PRIPREME: 20 minuta
RECEPT PRIPREMILA: Andrea Brnjic
Komentari (0)