VIDEO: Tortilja od povrća
S takvim obrokom osiguravamo 2 porcije (od preporučenih 5 na dan) povrća, a dokazano je da kombinacija vlakana i proteina utječe na dulju sitost i veću radnu učinkovitost.
Prikladno i kao ručak na putu.
SASTOJCI:
Tortilja:
* 2 jaja
* 50 g pšeničnog brašna
* žličica psilium vlakana
* himalajska sol
* 3 žlice vode (po potrebi)
* kokosovo ulje za pečenje
Nadjev:
Povrće po izboru + začini (mljevena kurkuma, mediteransko bilje, vlasac, ...)
OPIS POSTUPKA: Pomiješamo u glatku, ali malo gušću smjesu i ispečemo na Malincinoj tavi - na kokosovom ulju.
Napunimo povrćem po izboru: tikvice, brokula, cvjetača, mrkva, rajčica, paprika ... koje, poprskane maslinovim uljem i začinjene, ispečemo u pećnici na 180 stupnjeva, 25 minuta. Ako imamo povrće već unaprijed pripremljeno u hladnjaku, za ovaj obrok neće trebati više od 5 minuta.
Pečenu tortilju premažemo humusom i napunimo pečenim povrćem te poslužimo.
RECEPT PRIPREMILA: Malinca
Komentari (0)