Tortice iz tikvica
SASTOJCI:
* Maslinovo ulje
* Luk
* Malo češnjaka
* 2 šalice naribanih tikvica
* prstohvat soli
* 2 jaja
* ¼ šalice kokosovog brašna
* 1 žlica lanenih sjemenki
* ½ žlice praška za pecivo
* Grčki jogurt (0 % masnoće)
* Slatka paprika (mljevena)
OPIS POSTUPKA: Zagrijete tavicu, ulijete maslinovo ulje i na njemu 2 minute prepržite luk i češnjak. Maknete s vatre i ostavite da se malo ohladi. Naribane tikvice posolite, date u cjedilo i pustite stajati cca 10 min. da se tikvice malo ocijede. Višak vode iz tikvica stisnite s čistim papirnatim ručnikom. U srednje velikoj posudi iztrajbajte jaja i dodajte im kokosovo brašno, lanene sjemenke, prašak za pecivo i ohlađeni luk i češnjak. U veliku tavicu kapnite kapljicu maslinovog ulja ili malo kokosovog i sa žlicom zagrabite pripremljenu masu. Masu dajte u tavicu i sa žlicom u oblikujte u tanke "polpete". Sa svake strane pecite 3 minute odnosno do zlatno-smeđe boje. Preljev neka bude grčki jogurt začinjen sa slatkom paprikom.
SAVJET: * Umjesto kokosovog brašna možete koristiti i zobeno brašno. * Tikvice možete ispeći io u pečnici na papiru za pečenje.
RECEPT SASTAVIO: Fitline studio
Komentari (0)