Tortica od pirovog grisa
Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.

Tortica od pirovog grisa

SASTOJCI:

* 200g pirovog grisa

* 60g kokosovog ulja

* 1 dcl javorovog sirupa

* ½ žličice praška za pecivo

* 300g običnog jogurta

* 100g bademovih listića

* 3 jabuke (ili kruške)

* vanilija u prahu ili aroma od vanilije

* eritritol 

* 2 dcl slatkog vrhnja




OPIS POSTUPKA: Istopimo kokosovo ulje a zatim ga pomiješamo zajedno s grisom, sirupom, praškom za pecivo i jogurtom. Na dno pekača stavimo listiće od badema i prelijemo masom od grisa. Stavimo u ugrijanu pećnicu i pečemo 30-40 minuta, a zatim ostavimo da se ohladi. U međuvremenu napravimo pire od jabuka: ogulimo jabuke (kruške), narežemo ih na komadiće i kuhamo 5 minuta dok ne dobijemo pire. Dodamo vaniliju u prahu ili aromu od vanilije. Kada se tijesto i masa ohlade, tijesto premažemo s masom, a na vrh dodamo slatko vrhnje. Sve zajedno posipamo s malo eritritola (okus i izgled kao šećer u prahu) i ukrasimo s nekoliko kapljica javorovog sirupa.



VRIJEME PRIPREME: 10 min

RECEPT PRIPREMILA: Malinca Ana H.


Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.
Pogledaj komentare
Želiš poslati svoj recept?

Komentari (0)

Predan nije bio još niti jedan komentar. Predaj svoj komentar i sudjeluj u mjesečnoj nagradni igri.