Tortica od pirovog grisa

Ocijeni sa 1 do 5:
(0)
Broj ocjena: 0

SASTOJCI:Tortica-iz-pirinega-zdroba300x200-300x206
* 200g pirovog grisa
* 60g kokosovog ulja
* 1 dcl javorovog sirupa
* ½ žličice praška za pecivo
* 300g običnog jogurta
* 100g bademovih listića
* 3 jabuke (ili kruške)
* vanilija u prahu ili aroma od vanilije
* eritritol 
* 2 dcl slatkog vrhnja

OPIS POSTUPKA: Istopimo kokosovo ulje a zatim ga pomiješamo zajedno s grisom, sirupom, praškom za pecivo i jogurtom. Na dno pekača stavimo listiće od badema i prelijemo masom od grisa. Stavimo u ugrijanu pećnicu i pečemo 30-40 minuta, a zatim ostavimo da se ohladi. U međuvremenu napravimo pire od jabuka: ogulimo jabuke (kruške), narežemo ih na komadiće i kuhamo 5 minuta dok ne dobijemo pire. Dodamo vaniliju u prahu ili aromu od vanilije. Kada se tijesto i masa ohlade, tijesto premažemo s masom, a na vrh dodamo slatko vrhnje. Sve zajedno posipamo s malo eritritola (okus i izgled kao šećer u prahu) i ukrasimo s nekoliko kapljica javorovog sirupa.

VRIJEME PRIPREME: 10 min
RECEPT PRIPREMILA: Malinca Ana H.

Prethodni post
Slijedeći post