Tortica bez pečenja
SASTOJCI:
Donji sloj:
* 230 g gran cereale keksa
* 50 g čokomalinčeka
* 150 g otopljenog maslaca
* žličica cimeta
Krema:
* 500 g mascarpone sira
* 200 ml slatkog vrhnja za šlag
* 3 žlice šećera u prahu
* 1 vanilin šećer
* 3 listića želatine
OPIS POSTUPKA: Kekse sitno sameljite pa ih pomiješajte s otopljenim maslacem. Smjesu stavite u kalup za tortu. Poravnajte i pritisnite uz podlogu, toliko da dobijete ravnu podlogu. Zatim stavite u hladnjak.
U drugoj zdjeli pomiješajte mascarpone i šećer u prahu. Pazite da sastojke ne miješate predugo jer bi smjesa mogla postati previše tekuća.
Istucite slatko vrhnje dvije minute pa polako uz miksanje dodajte želatinu. Tek na kraju umiješajte vanilin šećer.
Ručnom pjenjačom lagano i polako umiješajte vrhnje u mascarpone kremu.
Kremu nježno stavite na podlogu od keksa i lijepo rasporedite po cijeloj površini.
Tortu spremite u hladnjak na najmanje 2-3 sata.
Torta se može ukrasiti svježim voćem ili slatkim poslasticama, odnosno po želji.
VRIJEME PRIPREME: 45 minuta
RECEPT PRIPREMILA: Nuša Ana Fajt
Komentari (0)