Torta od oraha s orahovim mlijekom
SASTOJCI:
ZA MLIJEKO OD ORAHA:
* 5 čaša oraha,
* 7,5 čaša vode,
* 5 žlica meda,
* prstohvat soli
ZA BISKVIT:
* 1 jaje,
* 1-1,5 dcl agavinog sirupa,
* 2 dcl mlijeka od oraha,
* 1 čaša (2 dcl) mljevenih oraha ili miješanih oraščića,
* 1 čaša (2 dcl)) integralnog brašna,
* 1 dcl kokosovog ulja,
* 1/2 pakiranja praška za pecivo,
KREMA:
* 2 pudinga od vanilije,
* 3 žlice agavinog sirupa,
* 7 dcl mlijeka od oraha,
* 20 dkg kokosovog maslaca,
POSIP:
* šačica narezanih oraščića
OPIS POSTUPKA: Orahe staviti u posudu i preliti vodom te pustiti da se moče oko 6 sati. Ocijediti orahe. U blender staviti orahe, vodu, med i sol te blendirati. Nakon blendiranja, procijediti mlijeko kroz gazu. Ostatak oraha sačuvati za biskvit, a na mlijeku od oraha skuhati pudig (2 dcl mlijeka ostaviti za biskvit). Za biskvit izmiksati jaje i agavin sirup te dodati sve preostale sastojke - ostatke oraha koji se dobiju nakon pravljenja orahovog mlijeka, orahovo mlijeko, brašno, ulje i prašak za pecivo. Sastojke izliti u namašćeni lim (ja sam ovaj put upotrijebila kalup za torte). Peći oko 30 minuta na 180 stupnjeva. U međuvremenu skuhati 2 pudinga s 3 žlice agavinog sirupa na orahovom mlijeku. Rastopiti kokosov maslac koji treba umiješati u ohlađeni puding. Kremu premazati po biskvitu te posipati narezanim orasima/oraščićima. Ohlađeno staviti u hladnjak da se stisne.
RECEPT PRIREMILA: Zora Martin Matika
Komentari (0)