Torta od naranče
Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.

Torta od naranče

SASTOJCI:  

ZA KREMU OD NARANČE

* 8 žumanjaka (koristila sam domaća jaja svojih koka)

* 1 vanilin šećer 

* 100 ml soka cijeđene naranče

* Korica jedne naranče

* 300 g bijele čokolade 

* 500 ml vrhnja za šlag

ZA BISKVIT

* 8 bjelanjaka 

* 2 žlice integralnog brašna

* 200 g mljevenih badema 

* 200 g meda 

* 1 prašak za pecivo

ZA DEKORACIJU

* 200 g tamne čokolade

* 4 naranče



OPIS POSTUPKA: PRIPREMA KREME

Žumanjke i vanilin šećer kuhati na pari uz stalno miješanje dok se ne dobije gusta smjesa. Maknuti s vatre i polako dodavati 100 ml soka cijeđene naranče uz stalno miješanje. Ponovno staviti na vatru da se zagrije.

Maknuti s vatre i dodati 300 g bijele čokolade i miješati dok se čokolada ne otopi. Na kraju umiješati koricu od naranče. Ostaviti kremu da se ohladi. Izmiksati 500 ml vrhnja za šlag i u njega postepeno dodavati smjesu od žumanjaka, naranče i čokolade uz neprestano miješanje mikserom. 

PRIPREMA BISKVITA

Miksati bjelanjke s malo soli dok ne očvrsnu. Dodati 2 žlice integralnog brašna s praškom za pecivo. Miksati kratko. Dodati mljevene bademe i med te miksati da se sve poveže. U kalup za tortu staviti papir za pečenje te izliti smjesu.  Peći u zagrijanoj pećnici na 180° oko 20 minuta dok biskvit ne poprimi boju. Pečeni biskvit pustiti da se malo ohladi pa odvojiti od kalupa i papira za pečenje. Kad se biskvit ohladi, prerezati po sredini. Na podlogu na kojoj će torta biti servirana staviti pola biskvita te oko njega staviti prsten kalupa za tortu. Premazati polovicom kreme i popuniti rubove sa strane budući da se biskvit nakon hlađenja malo stisne. Prekriti drugom korom te premazati ostatkom kreme (ostaviti malo kreme za bočni dio torte. Staviti u hladnjak da se stisne na par sati. Izvaditi tortu iz hladnjaka i bočne stranice premazati ostatkom kreme.

PRIPREMA DEKORACIJE

Na pari rastopiti 200 g tamne čokolade. Rastopljenu čokoladu uliti u košarice i dodati nekoliko kriški naranče po želji. Košarice staviti u hladnjak da se stisnu. Bočne stranice torte ukrasiti fetama naranče.



RECEPT PRIPREMILA: Zora Martin Matika

Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.
Pogledaj komentare
Želiš poslati svoj recept?

Komentari (0)

Predan nije bio još niti jedan komentar. Predaj svoj komentar i sudjeluj u mjesečnoj nagradni igri.