TOP 5 načina za pomoć kod mamurluka

TOP 5 načina za pomoć kod mamurluka

Ako si za vrijeme prelaska iz stare u novu godinu pogledao/la preduboku u čašu pripremila sam ti 5 načina za učinkovito uklanjanje mamurluka :P

1. Voda, voda i još jednom voda
Iako preporučujem pijenje vode već odmah kada osjetite da ste popili previše ili bar prije spavanja jednu veliku čašu. I obavezno ujutro, tijelo će biti jako zahvalno. Umjesto obične vode super izbor je kokosova voda ili javorova voda. Oba dvije rehidriraju, sadrže jako malo šećer i kalorija. 

2. Limunada s đumbirom
Tijelu za vrijeme mamurluka često fali vitamin C. U vrč od 1 l iscijedite jedan limun i dodajte žličicu svježeg ili suhog đumbira. Limun će te osvježiti, opskrbiti s vitaminom C i ukloniti mamurluk. Po želji možeš dodati u camu camu u prahu.   

3. Kraljevski doručak
Iako je to zadnja stvar na koju bi pomislili i sam spomen hrane zvuči kao najveća prijetnja, dobro bi bilo nešto pojesti. Po iskustvu najviše pomažu jaja sa sirom i komadom kruha.

4. Domaća goveđa juha  
Da to je savjet moje bake :P Najbolja je svježe skuhana da te pogrije i utješi želudac. 

5. Mliječni napitak
Da grozno zvuči ali kravlje mlijeko stvarno smiruje razdražen želudac. Preporučujem da 2 dcl hladnog mlijeka promiješaš s jednom bananom i prstohvatom cimeta. Takav smoothie smirit će tvoj želudac i dati će ti energiju.

Avtor: Malinca Nastja 

Komentari (0)

Predan nije bio još niti jedan komentar. Predaj svoj komentar i sudjeluj u mjesečnoj nagradni igri.