Tjestenina penne sa šparogama, pršutom i jajima
SASTOJCI (za 2 osobi):
* 250 g integralne tjestenine penne
* sezamovo ulje
* 70 g pršuta (možete i bez njega)
* 200 g šparoga
* 2 jajeta
OPIS POSTUPKA: Tjesteninu skuhamo u slanoj vodi. Pršut narežemo na manje komade. Šparogama odrežemo tvrdi donji dio, isperemo i narežemo na približno 2 cm duge komade. U posudi zagrijemo 2 žlici ulja i u njega stavimo pršut. Pržimo ga približno 2 minute, samo toliko da se malo zapeče. Dodamo šparoge te ih popržimo (oko 5 minuta na srednjoj vatri). Zatim dodamo sol i ulijemo 4 žlice vode. Šparoge pokrijemo da omekšaju. U posudu sa šparogama istresemo ocijeđenu tjesteninu i promiješamo. 2 tučena jajeta ulijemo u posudu i na visokoj vatri brzo promiješamo. Na vatri ostavimo samo toliko da jaje koagulira. Možemo poslužiti s parmezanom.
VRIJEME PRIPREME: 30 min
RECEPT PRIPREMILA: Malinca Andreja
Komentari (0)