Tikvica s namazom
SASTOJCI:
* tikvica
* 1 manji luk
* 2-3 režnja češnjaka
* poriluk
* peršun
* 2 male žličice kiselog vrhnja
* 2 žlice svježeg sira
* himalajska sol
* 10 badema
* kokosovo ulje
* hladno stiskano bučino ulje
OPIS POSTUPKA: Tikvicu i poriluk narežemo na krugove. Na sitne komadiće narežemo luk, češnjak i peršun. U ugrijanoj tavici na kokosovoj masti prepržimo luk i poriluk te nakon nekoliko minuta dodamo češnjak i pržimo još 2 minute. Bademe narežemo na komadiće te ih isto tako prepržimo na kokosovoj masti. U jednu posudicu damo kiselo vrhnje i peršun, u drugu svježi sir, masu iz obe posude jednakomjerno razdijelimo u obe posudice. Na kraju još u svaku dodamo malo bučinog ulja i himalajske soli te promiješamo. Dobiveni namaz razdijelimo po tikvicama.
RECEPT SASTAVILA: Sandra Zadravec
Komentari (0)