Tatarski umak
Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.

Tatarski umak

SASTOJCI: 
* 1 dcl ekstra djevičanskog maslinovog ulja
* 1/2 žličice mljevenih sjemenki gorušice
* 2 žlice kiselog vrhnja
* prstohvat himalajske soli
* prstohvat papra
* 1 jaje
* sok od pola limuna
* 3 kisela krastavca 
* 2 prstohvata češnjaka u prahu
* par listića peršina 

OPIS POSTUPKA: U posudu stavimo maslinovo ulje, jaje, maslinovo ulje, jaje, sjemenke gorušice, češnjak, sol i papar i lagano promiješamo. Dodamo limunov sok, male komadiće narezanog krastavca i dobro narezan peršin. Sa štapnim mikserom počnemo miksati dok ne vidimo da se radi kremasta struktura umaka. Na kraju joj dodamo kiselo vrhnje i sa žlicom dobro promiješamo. Čuvamo pokriveno s folijom u hladnjaku.

VRIJEME PRIPREME: 10 min 
RECEPT PRIPREMILA: Malinca Natalija

Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.
Pogledaj komentare
Želiš poslati svoj recept?

Komentari (0)

Predan nije bio još niti jedan komentar. Predaj svoj komentar i sudjeluj u mjesečnoj nagradni igri.