Tart s jabukama i mascarponeom
Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.

Tart s jabukama i mascarponeom

SASTOJCI:
Tijesto:
* 240 g bademovog brašna
* 2 žlice eritritola
* 1 jaje
* 3 žlice rastopljenog maslaca

Nadjev:
* 250 g mascarponea
* 50 g eritritola
* 2 jaja
* 1 mahuna vanilije
* 4 jabuke
* cimet

OPIS POSTUPKA: Sve sastojke za tijesto pomiješajte u zdjelici pa rukama utisnite u kalup za pitu. Pokrijte papirom za pečenje i opteretite keramičkim kuglicama ili rižom. Pecite 10 minuta u pećnici zagrijanoj na 180°C. Odstranite kuglice/rižu i papir za pečenje pa vratite kalup u pećnicu još 5 minuta da tijesto dobije boju. Pustite da se tijesto malo ohladi pa pripremite nadjev. Za nadjev mascarpone pomiješajte s eritritolom. Umiješajte jaja. Sastružite mahunu vanilije i dodajte sjemenke u nadjev. Pomiješajte da se smjesa sjedini. Nadjev rasporedite na prohlađeno tijesto. Jabuke ogulite, očistite i narežite na tanke kriške. Dodajte eritritol i cimet prema ukusu. Kriške jabuka poslažite na nadjev od mascarponea. Pecite tart otprilike pola sata u pećnici zagrijanoj na 170°C dok nadjev ne očvrsne. Poslužite ohlađeno.

VRIJEME PRIPREME: 1 sat 
RECEPT PRIPREMILA: Tamara Rumac

Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.
Pogledaj komentare
Želiš poslati svoj recept?

Komentari (0)

Predan nije bio još niti jedan komentar. Predaj svoj komentar i sudjeluj u mjesečnoj nagradni igri.