Svestrani kolač

Ocijeni sa 1 do 5:
(4.8)
Broj ocjena: 19

SASTOJCI:
* 3 jaja
* 6 jabuka
* mala žličica sode bikarbone
* mrvica soli
* 2 žlice meda
* 1 žlica konopljinog brašna
* 1 žlica heljdinog brašna
* 1 žlica psilyum ljuskica
* 1 žlica tapioke
* 1 žlica kokosovih mrvica
* 50 g zobenih pahuljica (malo više ili manje prema potrebi)
* 50 g rogača ili maka
* 1/2 žlice kokosovog maslaca/ulja 

OPIS POSTUPKA: Odvojiti žumanjke od bjelanjaka. Žumanjke miksati i dodati naribane jabuke (umjesto jabuka mogu ići i kruške ili tikva - jednako je dobro), med, rastopljeno kokosovo ulje i sve suhe sastojke. Ukoliko želite da je kolač slađi možete dodati nekoliko kapi stevije. Zobene dodajte na kraju, postepeno, tako da dobijete gustu smjestu (količina je oko 50 g, ali ovisi o sočnosti jabuka/kruška/tikve i njihovoj veličini). Posebno izmiksati bjelanjke i lagano umješati u smjesu. Staviti u tepsiju veličine 30x20 na masni papir. Peći na 180 stupnjeva 20-ak minuta (provjeriti čačkalicom). Kolač je super jer voće daje sočnost, a možete staviti ono koje imate kod kuće. Isto tako, ako nemate konopljino/heljdino brašno/tapioku/psilyum, možete staviti bilo koje drugo brašno, a konačnu gustoću regulirate zobenim pahuljicama. 

VRIJEME PRIPREME: 40 min
RECEPT PRIPREMILA: Marinela Blažek

Prethodni post
Slijedeći post