Super zobeni doručak
Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.

Super zobeni doručak

Ujutro želite pojesti nešto nakon čega nećete biti gladni već kad stignete na posao ili u školu?

Kad znam da je preda mnom dug dan pripremim si zobene pahuljice i pojedem ih kod kuče, ali ako sam kratka s vremenom uzmem ih sa sobom, jer su tada još bolje kad su natopljene sa svim ukusima.



Priprema je naravno posve jednostavna, ali ja im volim dodavati različite super sastojke koji obogaćuju inače dosadne pahuljice i zasite me za duže vrijeme.



Zobenih pahuljica za sebe si pripremim oko 40 do 50 grama, što je nešto manje od 200 kalorija. Potresem ih s velikom žlicom chia sjemenki koje su bogate s omega 3-masnim kiselinama i sadrže puno bjelančevina i vitamina, povećavaju osjećaj sitosti i ubrzavaju razgradnju masnoće u tijelu. Tome dodam još murve i grožđice iz ekološkog uzgoja koje učine moj obrok još bolji i američke borovnice zbog antioksidanata koje sadrže. Na kraju sve prelijem sa zobenim mlijekom s okusom vanilije kojeg si pripremim sama. Šećerim ga s kokosovim šećerom jer je inače - priznajem, prilično bez okusa.



Dodatni savjeti: 

• Mlijeko volim podgrijati jer se tako pahuljice i chia sjemenke brže nabubre od tekućine.

• Sve zajedno možete pripremiti već dan prije i obečavam da će biti još bolje - barem ako volite natopljene pahuljice i chia sjemenke.



AVTOR: Ksenija Zupanc


Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.
Pogledaj komentare
Želiš poslati svoj recept?

Komentari (0)

Predan nije bio još niti jedan komentar. Predaj svoj komentar i sudjeluj u mjesečnoj nagradni igri.