Super jota
Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.

Super jota

Kada obična jota postane super jota.

 



SASTOJCI: najbolje je da su bio! 

* kiseli kupus (odličan za probavu)

* smeđi grah

* luk, češnjak, peršin

* mrkva

* krumpir

* kim, lovor, kajenski papar, kurkuma, himalajska sol, crni papar u zrnu

* kokosovo ulje

* suho meso (po želji)



OPIS POSTUPKA: Srovi kiseli kupus stavimo u lonac za kuhanje, dodamo mu lovor, kim, cijeli papar i malo soli. Dodajte još i narezanu mrkvu na komadiće. Kuhamo 30  minuta, a zatim dodamo preprženi nasjeckani luk, češnjak i peršin. Po želji uz to možemo prepržiti i nekoliko kockica domaće slanine. U drugoj posudi zakuhamo vodu koju smo posolili te joj dodali malo maslaca. U nju narežemo oguljen krumpir i kuhamo ga  približno 30 minuta. Kada je krumpir kuhan izgnječimo ga i dodamo u kupu. Kuhamo toliko dugo dok se jelo ne zgusne. Prije posluživanja, posipamo s kurkumom i kajenskim paprom.



VRIJEME PRIPREME:  90 minuta



AUTOR: 
Špela Ostanek, supernutricionistica


Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.
Pogledaj komentare
Želiš poslati svoj recept?

Komentari (0)

Predan nije bio još niti jedan komentar. Predaj svoj komentar i sudjeluj u mjesečnoj nagradni igri.