Šta napraviti protiv opadanja kose?

Ocijeni sa 1 do 5:
(5)
Broj ocjena: 1

Kaj-narediti-proti-izpadanju-las-300x225Kosa je simbol ljepote i ženstvenosti. Puno žena se skriva iza svoje kose jer im daje neku sigurnost i grade samopouzdanje. Gusta kosa je oduvijek cijenjena. Prirodno je da na dan izgubimo oko 100 vlasi. Nikako nije dobar znak ako se počešljate ili operete kosu a pramen kose vam ostane u ruci.


Šta točno uzrokuje ispadanje kose? Največi razlog za to je stres, emocionalno iscrpljujući događaji i manjak esencialnih tvari, proteina i vitamina; slaba jednolična prehrana. Nakon pedesete godine kod žena može ispadanje kose biti posljedica hormonalnih promjena odnosno znak menopauze.


Omega 3 masne kiseline su izvrstan izvor za zdravu i čvrstu kosu. Proteine možemo naći i u ekstraktu koprive i ekstraktu ginsenga koji potiče sintezu proteina i hormona. Fitosteroli poboljšavaju prokrvljenost vlasne bulbe, laneno sjeme jača kosu, daje im mekoću i prirodni sjaj.


Prirodna maska za jaču kosu jednostavna je za pripremu i možete je napraviti u kuhinji iz dva žumanjka i dvije žlice maslinovog ulja. Na glavi ju pustite od trideset minuta do jednog sata; ovisno od lomljivosti i uništenosti kose, nakon toga isperite ju s mlačnom do hladnom vodom. Voda ne smije biti prevruča kao što ni korištenje maske nije preporučeno na visokoj vručini jer iz osobnog iskustva vam mogu reći da u tom primjeru jaja na glavi koagulirajo odnosno malo se stvrdnu.


Već neko vrijeme popularno je ricinusovo ulje koje je navodno odlično za rast novih vlasi. Isprobala sam ga na obrvama jer sam imala jako tanke i u dva mjeseca sam s uporabom več spomenutog ulja došla do lijepih gustih obrva. Trenutno ga upotrebljavam i na kosi; dva sata prije pranja kose, nanesem ga na vlasište i petnajst minuta masiram. Masaža glave potiče prokrvljenost i smanjuje sters što pozitivno utječe na rast novih vlasi.


Da bi kosa što manje opadala potrebno je u tijelo unesti dovoljne količine željeza, kalcija, cinka, vitamin E, B-kompleks i kosi osigurati dovoljno keratina koji obnavlja uništenu kosu koja se lako lomi i opada. Njegova uloga je obnavljanje vlasne strukture, zato on pomaže da kosa postane jaka. Osim toga, moramo si uzeti vrijeme za odmor i opuštanje od brzog načina života i naučiti se isključiti i tako regulirati stres koji dolazi s modernim načinom života i velikim gradovima. S kombinacijom svega toga sigurno smanjujemo ili posve sprječavamo opadanje kose. Pogledaj si koje ti još proizvode savjetuje Malinca za bolju kosu.


PRIPREMILA: Teja Č.

Prethodni post
Slijedeći post