Spirulina i kako je koristiti?

Ocijeni sa 1 do 5:
(0)
Broj ocjena: 0

Spirulina u prahu iz ekološke proizvodnje sadrži 65% biljnih proteina ( bjelančevina), 8 esencijalnih amino kiselina, te ukupno zajedno 18 amino kiselina.

Spirulina u prahu iz ekološke proizvodnje je iznimno bogat izvor bjelančevina, vitamina, minerala, klorofila, gama linolenske kiseline te drugih hranjivih tvari. To je plavo zelena alga koja predstavlja jedan od najstarijih oblika života na našem planetu. Sadrži 65% bjelančevina, 18 amino kiselina te vitamine A ( beta karoten), B1,  B2, B6, E i vitamin K. Spirulina je bogata klorofilom, mineralima  i drugim hranjivim tvarima, a poznato je da potpomaže urednoj probavi. Više o spirulini možeš pročitati OVDJE.

Prednosti:

  • Pomaže kod zdravog mršavljenja
  • Jača imunološki sustav
  • Smanjuje kolesterol
  • Popravlja vid
  • Pozitivno djeluje na kožu
  • Veže na sebe teške metale i izbacuje ih iz organizma
  • Pomaže kod psihičkih problema
  • Pozitivno djeluje na bolje pamćenje
  • Pomaže održavati optimalan krvni tlak
  • Sprječava oštećenje srca tijekom kemoterapije
  • Odlična u zaštiti od sunca 

Korištenje spiruline iz ekološke proizvodnje

Jednu žličicu spiruline u prahu pomiješamo s čašom vode, prirodnog soka ili u smoothie. Spirulina nije ugodnog okusa ako ju pijemo samo s vodom pa se stoga savjetuje dodati par kapi limuna, soka od naranče, grejpa ili ju pomiješati sa smoothiejem od banane i agruma. Treba naglasiti da je kod uzimanja spiruline jako važan dovoljan unos vode ili čaja kako bi se tijelo lakše riješilo toksina. Za dovoljan unos tekućine se držite pravila da je za 10 kg tjelesne težine potrebno popiti minimalno 3 dcl tekućine.

Prethodni post
Slijedeći post