Špageti u umaku od indijskih oraščića
Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.

Špageti u umaku od indijskih oraščića

SASTOJCI:
* 250 grama špageta
* 1 veća mrkva
* 1 češanj češnjaka
* 2 žličice ribanog đumbira
* 1 žlica kokosovog ulja
* 2 žlice indijskog maslaca
* 1 žlica limunovog soka
* 1 žlica sojinog umaka
* 0,5 žlice meda
* 1 žličica soli

Za posip:
* prženi, nasjeckani indijski oraščići
* nasjeckani peršin
* kriške limuna

OPIS POSTUPKA: Indijske oraščiće pržite na tavi minutu ili dvije. Ostavite da se ohlade i grubo ih nasjeckajte. Špagete skuhajte u vrućoj, posoljenoj vodi, a zatim ih ocijedite, ali vodu nemojte odbaciti, već je sačuvajte malo za kasnije. Dok se špageti kuhaju, ogulite i grubo naribajte mrkvu, dodajte je u lonac s kokosovim uljem i kuhajte minutu-dvije. Za to vrijeme možete oguliti, usitniti i dodati češnjak, kao i naribati i dodati đumbir. Kuhajte dok češnjak više nema sirovi okus. Zatim dodajte oko 2 dl vode u kojoj se kuhala tjestenina (ako je potrebno i više) i ostali sastojci za umak (indijski maslac, med, umak od soje, limunov sok, sol) i promiješajte da postane kremasti umak. Dodajte začine ako je potrebno. Zatim umiješajte tjesteninu. Poslužite odmah, pospite nasjeckanim indijskim oraščićima, peršinom i kriškama limuna.

Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.
Pogledaj komentare
Želiš poslati svoj recept?

Komentari (0)

Predan nije bio još niti jedan komentar. Predaj svoj komentar i sudjeluj u mjesečnoj nagradni igri.