Šnita od jagoda za dijabetičare

Ocijeni sa 1 do 5:
(0)
Broj ocjena: 0

SASTOJCI:
* 5 jaja 
* 100 g eritritola (sladilo bez kalorija i GI 0)
* 1,5 dcl nezaslađenog bademovog mlijeka 
* 1 čž praška za pecivo 
* 2 žlice pirovog brašna 
* 2 žlice bademovog brašna 
* 250 g grčkog jogurta ili skyra 
* želatina ili agar agar
* 5 jagoda i jagode za ukras 

OPIS POSTUPKA: 
Biskvit: Razdvojimo žumanjke od bjelanjaka. Iz bjelanjaka napravimo snijeg i ostavimo sa strane. U posudi ručnim mikserom istučemo žumanjke, eritritol i bademovo mlijeko. Dodamo oba brašna i prašak za pecivo, te smiksamo u gustu ljepljivu smjesu. Kuhačom polako dodajemo snijeg iz bjelanjaka. Smjesu izlijemo u posudu za pečenje i pečemo približno 20 minuta na 180 stupnjeva Celzijusa.

Krema: Jagode smiksamo u pire od jagoda. Zatim ručnim mikserom smiksamo pire od jagoda i grčki jogurt, te dodamo želatinu u prahu ( prema uputama kupljene želatine) ili pripremljenim ohlađenim agarom (pripremljenim prema uputama). Čuvamo u hladnjaku 4 sata ( u slučaju korištenja želatine). Kremu jednakomjerno rasporedimo po biskvitu i ukrasimo jagodama.

VRIJEME PRIPREME: 60 min ( +4 ure )  
RECEPT PRIPREMILA: Diabfit Lana - Lana Matjašič Filipič

Prethodni post
Slijedeći post