Slatki kupus

Ocijeni sa 1 do 5:
(0)
Broj ocjena: 0

SASTOJCI: 
* 1 glava kupusa (cca. 1,5kg) 
* 1 srednje veliki luk 
* 1 češanj češnjaka
* 3 žlice maslinovog ulja 
* himalajska sol 
* papar
* kumina u prahu 
* crvena paprika u prahu
* 2 žlice umaka od rajčice

OPIS POSTUPKA: Iz kupusa uklonimo tvrde dijelove i kupus narežemo na trakice. Kupus isperemo pod vodom. Narežemo luk i popečemo ga na maslinovom ulju, na kraju dodamo još narezan češnjak. Narezan kupus stavimo u lonac k popečenom luku, posolimo, dodamo malo papra i kuminu. Pustimo da se peče oko 20 minuta, ako treba dodamo još malo vode. Kada se kupus omekša začinimo s crvenom paprikom i dodamo 2 žlice umaka od rajčice. Pečemo oko 10 minuta odnosno tako dugo da se kupus smekša.

VRIJEME PRIRPEME: 40 min
RECEPT PRIPREMILA: Malinca Ana

Prethodni post
Slijedeći post