Slasno povrće s pirom
Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.

Slasno povrće s pirom

SASTOJCI:

* 1 crvena paprika

* 1 tikvica

* 1/2 glavice crvenog luka

* 3 češnja češnjaka

* 15 dag pira

* 2 dcl pireja od rajčice

* maslinovo olje

* himalajska sol

* timijan (ovisi od sezone - svjež ili suh)



OPIS POSTUPKA: Pir jedan dan prije namočimo i skuhamo. Luk popržimo na maslinovom ulju, dodamo papriku a za 5 min još tikvice. Sve zajedno solimo i pržimo na laganoj vatri 7-8 min, dodamo isjeckan češnjak, kad zamiriši zalijemo s pirejem od rajčice. Sačekamo da prokuha i još oko 5 min kuhamo. Samo prije nego da isključimo dodamo timijan. Na kraju umiješamo i ocijeđenu piru. (Uz to možete poslužiti na žaru pečen pureči file)

VRIJEME PRIPREME: 40 min

RECEPT PRIPREMILA: Bernarda Rauter


Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.
Pogledaj komentare
Želiš poslati svoj recept?

Komentari (0)

Predan nije bio još niti jedan komentar. Predaj svoj komentar i sudjeluj u mjesečnoj nagradni igri.