Slane i slatke kiflice
SASTOJCI:
* 150 g pirovog brašna
* ¼ praška za pecivo (cca 3 g)
* 25 ml maslinovog ulja
* 90 g jogurta ili kefira
* prstohvat soli
Punjenje za kiflice:
* 30 g abc krem sira
* 1 žumanjak
* 10 g sezama
* 20 g tamne čokolade sa steviom
OPIS POSTUPKA: U posudi pomiješajte pirovo brašno, prašak za pecivo i sol. Dodajte ulje, kefir i umjesite tijesto. Tijesto podjelite na dva jednaka dijela. Svaki dio razvaljajte zasebno u obliku kruga i razrežite na 8 jednakih trokutića. Slani dio kiflica napunite s abc sirom, a slatki s komadićima čokolade. Kiflice zarolajte i poslažite na pleh za pečenje (obavezno koristite pek papir). Slani dio kiflica premažite s razmućenim žumanjkom i pospite sezamom. Pecite 15 minuta na 200 stupnjeva.
VRIJEME PRIPREME: 20 minuta + 15 minuta pečenje
RECEPT PRIPREMILA: Martina Ferišak
Komentari (0)