Slabi i krhki nokti? Postoji rješenje!

Slabi i krhki nokti? Postoji rješenje!

Dali su tvoji nokti krhki? Lome se i listaju se? Bez brige! Do zdravih i lijepih noktiju si osim s hranom bogatom mineralima i vitaminima možemo pomoći i sa brojnim pripravcima iz domaće ostave.

U prehranu uključi cink i selen!

Po objavama stručnjaka, zdravim noktima najviše pomažu minerali cink i selen. Cink u hrani možemo naći u crvenom mesu, tamnoj čokoladi, kikirikiju i kamenicama. Selen možemo naći u brazilskim oraščićima, suncokretovim sjemenkama, ribama, jajima i peradi. Da nokti budu što zdraviji i čvršći dobro je spomenute namjernice više puta uključiti u jelovnik.

Prva pomoć iz domaće ostave

Do zdravih noktiju možemo doći tako da si pomognemo s različitim prirodnim pripravcima. U to spadaju:


  • Maslinovo ulje: Mješavina tri žlice maslinovog ulja i jedne žličice limunovog soka nokte će ojačati i osigurati im vlagu. Mješavinu upotrebljavamo tako da ju umasiramo u nokte i pustimo da djeluje 15 minuta, nakon toga isperemo s mlačnom vodom.

  • Zeleni čajPrva pomoć za slabe i krhke nokte je i zeleni čaj. Za njegu noktiju zeleni čaj upotrijebimo bez posebnih dodataka – skuhamo zeleni čaj, ohladimo ga, namočimo nokte u njemu približno 10 minut.

  • Luk: Da, dobro si pročitala! Do jakih noktiju može ti pomoći luk. Koristimo ga tako da nokte svaku večer premažemo s malo luka. Za samo par dana nokti će biti ljepši i sjajniji.

  • MSMJe prirodni oblik organskog sumpora koji pozitivno djeluje na rast noktiju i kose te poboljšava kvalitetu kože.

  • Neoguljeni proso: Pomoć za čvrste nokte jer je bogat s vitaminom B, željezom, cinkom, fosforom, kalijem, magnezijem i kalcijem.

  • ​​​​​​​PRIPREMILA: Vanesa S.


    Komentari (0)

    Predan nije bio još niti jedan komentar. Predaj svoj komentar i sudjeluj u mjesečnoj nagradni igri.