Sirova čokolada
Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.

Sirova čokolada

SASTOJCI:

* 105g ili ¾ šalice kakao maslaca

* ¼ žličice praha bourbon vanilije

* 20g/2 žlice praha sirovog smeđeg šećera ili kokosovog šećera

* 46g/2 žlice rižinog slada, javorovog ili agava sirupa

* prstohvat soli

* prstohvat cimeta

* 100g/1 šalica sirovog kakao praha

* 2 žlice goji bobica (nije nužno)



PRIPREMA: 20g šećera sameljite u blenderu ili mlincu za kavu. Kakao maslac otopite na pari. Lonac s vodom maknite sa vatre, zdjelu sa kakao maslacem ostavite iznad vruće vode, pa u rastopljen kakao maslac dodajte vaniliju, cimet i pola količine sirovog kakao praha ( ½ šalice). Sve dobro promiješajte, da ne bude grudica. Dodajte sol i samljeveni šećer pa još malo promiješajte. Dodajte slad/sirup i promiješajte. Na kraju dodajte ostatak sirovog kakao praha pa mutlilicom izmješajte da dobijete glatku tekuću čokoladu. Ako koristite goji bobice dodajte nekoliko komada u kalup za praline prije nego ćete uliti čokoladu. Pažljivo ulijte čokoladu u kalupiće i ohladite na sobnoj temperaturi. Stavite kratko u hladnjak prije serviranja. Najkvalitetnija i najukusnija čokolada na svijetu je gotova! :)



AUTOR: Dunja Gulin (Rentaj chefa)


Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.
Pogledaj komentare
Želiš poslati svoj recept?

Komentari (0)

Predan nije bio još niti jedan komentar. Predaj svoj komentar i sudjeluj u mjesečnoj nagradni igri.