Široki rezanci s lososom i tikvicama

Široki rezanci s lososom i tikvicama

Kad nemaš dovoljno vremena za kuhanje, savjetujem ti da pripremiš tjesteninu s lososom i tikvicama. Osim što je jelo brzo pripremljeno, vrlo je i ukusno.

SASTOJCI:
* 400 g punozrnatih pirovih rezanaca
* 3-4 žlice maslinovog ulja
* 200 g lososa (može biti i dimljen)
* 2 svježe tikvice
* 1dcl vrhnja za kuhanje
* himalajska sol, papar, mediteranski začini
* parmezan

OPIS POSTUPKA: V tavi prvo  na maslinovom ulju na brzinu (5 minuta) popečemo na komadiće narezan losos. Dodamo na kockice narezane tikvice i miješamo dok ne postanu mekane. Začinimo sa soli, paprom i mediteranskim začinima. Okus poboljšamo s vrhnjem za kuhanje, može i sa žličicom maslaca.

Tjestenine skuhamo u 5l malo posoljene vode, 3-4 min, da ostanu »Al dente.« Ocijedimo i pomiješamo ih s umakom. Dodamo još malo parmezana po vrhu i odmah ponudimo.

VRIJEME PRIPREME: 20 min
RECEPT PRIPREMILA: Obitelj Šilc

Želiš poslati svoj recept?