NOVO! Prirodni balzam za čišćenje lica

0dana
0sati
0minuta
0sekunde

 

Prijava
Što time dobivaš?
  • Poklon E-edukacija: "Osnove zdrave prehrane"
  • Brz i jednostavan pregled narudžbi
  • Svi tvoji recepti na jednom mjestu
  • Pristup svim besplatnim e-knjigama
  • Mogućnost kupnje godišnje besplatne dostave
  • Najbolji popusti i ostale pogodnosti
  • Besplatno testiranje novih proizvoda
Shakshuka s feta sirom i đumbirom
Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.

Shakshuka s feta sirom i đumbirom

Shakshuka je izraelsko jelo koje je slično našem satarašu. Ja sam ga prvi puta radila – ne izgleda lijepo ali okus je bio odličan. 

SASTOJCI: 
* 2 rajčice
* 200g pelata
* 4 jaja 
* šaka svježeg peršina 
* 1 cm svježeg đumbira 
* 1 češanj češnjaka 
* 1 mali luk 
* 1 žlica maslinovog ulja 
* 1 svježi čili ili prstohvat čilija u prahu 
* 1 žličica mljevene kumine 
* 1 žličica mljevene paprike 
* 1 žličica himalajske soli 
* 1 žličica papra 
* 100g feta sira    

OPIS POSTUPKA: Na maslinovom ulju popečemo dobro narezan luk – cca 5 minuta. Dodamo narezan češnjak, đumbir, svježi čili, na sitno narezanu rajčica i pelate. Kuhamo 15 minuta. Na kraju dodamo još začine – sol, papar, kuminu i dobro promiješamo. Nakon toga sve skupa prelijemo u mini pekač, na vrhu dodamo jaja i na sitno narezan feta sir. Pečemo 10 minuta na 200 stupnjeva. Na kraju pospemo sa svježim peršinom.

Gore na slici je moja prva shakshuka (ne izgleda baš najbolje), dole je prikazana kako bi trebala izgledati.


VRIJEME PRIPREME: 60 min
RECEPT PRIPREMILA: Malinca Nastja

 

Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.
Pogledaj komentare
Želiš poslati svoj recept?

Komentari (0)

Predan nije bio još niti jedan komentar. Predaj svoj komentar i sudjeluj u mjesečnoj nagradni igri.
Top hitovi