Sezonska povrtna juha s vege okruglicama
Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.

Sezonska povrtna juha s vege okruglicama

SASTOJCI: 
Za juhu:
* ½ jušne žlice ghee maslaca 
* ½ luka 
* 3 češnja češnjaka

*1 mrkva 
* 1 crvena paprika 
* 1 žuta paprika 
* 1 manja tikvica 
* 1 rajčica 
* 1 čajna žličica začinske soli 
* himalajska sol, papar – po želji 
* lišće svježeg ljupčaca i/ili peršina
Za okruglice:
* 80 g integralnog pšeničnog griza 
* 2 jušne žlice polubijelog brašna
* 1 jušna žlica ghee maslaca 
* ½ čajne žličice sode bikarbone 
* ¼ čajne žličice himalajske soli 
* ¼ čajne žličice kurkume

OPIS POSTUPKA:
1. Prije pripreme juhe napravite okruglice. Pomiješajte sve suhe sastojke te dodajte maslac i vodu. Sve skupa dobro promiješajte i ostavite stajati sa strane.
2. Očistite i operite povrće te nasjeckajte na komadiće, svako zasebno.
3. Luk i češnjak kratko popržite na ghee maslacu , dodajte narezanu papriku i također malo prodinstajte.
4. Dodajte narezanu mrkvu i sve dinstajte dok mrkva malo ne omekša.
5. Zalijte s 1,5 l vruće vode te dodajte narezanu tikvicu i rajčicu.
6. Začinite sa začinskom i himalajskom soli i paprom i kuhajte na srednjoj temperaturi oko 5 minuta (vrijeme kuhanja je skraćeno zbog dodavanja vruće vode).
7. Od prethodno pripremljene smjese rukama pravite okruglice veličine lješnjaka i stavljajte ih u juhu. Kuhajte na laganoj vatri oko 5 minuta. Ugasite vatru te ostavite juhu neka odstoji. Prije serviranja sitno nasjeckajte svježe lišće peršina i/ili ljupčaca i pospite po juhi!

VRIJEME PRIPREME: 30 min 
RECEPT PRIPREMILA: Ivanka Brček
Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.
Pogledaj komentare
Želiš poslati svoj recept?

Komentari (0)

Predan nije bio još niti jedan komentar. Predaj svoj komentar i sudjeluj u mjesečnoj nagradni igri.