Servis za čišćenje mozga

Servis za čišćenje mozga

U mozgu se nakupljajo toksini koje ih u tijelo unosimo sa nezdravom hranom, antibioticima, žena spavavidim, lijekovima, preko kože i zraka. Toksini poremete prirodni ciklus i djelovanje melatonina - hormona koji tijelu javlja kada je vrijeme za spavanje.

Iz tijela je potrebno ukloniti sve toksine i svaku noč se pobrinuti da dobijemo DOVOLJNO KVALITETNOG SNA kako bi očistili naš mozak od toksina.

Kako bi tvoj san bio što kvalitetniji i kako bi se probudio/la naspavan/na pripremili smo ti 8 pravila za bolji san.
1. ODVOJI SI VRIJEME ZA SPAVANJE: spavanje je vrijeme u kojem se naše tijelo obnavlja i sakuplja energiju. Prosječnom čovjeku potrebno je 8 sati sna na dan. Odredi si sat kada  ćeš ići spavati i kada ćeš se probuditi te slijedi tom rasporedu. Tijelo se lakše navikne na red te ćeš tako laške zaspati.

2. OB 21. URI UGASNI VSE NAPRAVE

Upali si budilicu da ti zvoni u 21 sat i tada ugasi kompjuter, televiziju i prestani koristiti mobitel. Ne možeš izabrati gori način da zaspiš od toga da zaspiš za vrijeme ili nakon napetog ili nasilnog filma. U tom slučaju tijelo je pod stresom,  jetra su u grču i ponoći ne mogu normalno funkcionirati i čistiti tijelo.

3. HRANA ZA SPAVANJE čaj-300x187

Prije spavanja izbjegavaj kofein, alkohol, tešku i začinjenu hranu. Pripremi si organski čaj za bolji san ili topal napitak iz ašvagande. Čaj će ti pomoći da kvalitetnije spavaš, a  ašvaganda će te opskrbiti s energijom i povećati ti koncentraciju.

4. NAPRAVI SI SVOJ RITUAL PRIJE SPAVANJA

Napravi si svoj ritual prije spavanja koji ne uključuje gledanje televizije. nego radije pročitaj poglavlje dobre knjige, istušraj,  zaboravi na negativne misli i stres, brige neka ne budu tvoja zadnja misao prije spavanja.

5. SPAVAONICA JE PROSTOR ZA SPAVANJE (i ljubav)

Pobrini se da tvoja spavaonica bude uređena, mirna, tiha, zatamnjena i malo hladnija od drugih prostorija. Svaki puta prije spavanja ju prozrači, kako bi u nju ušao svježi zrak. Iz nje makni televiziju – to će znatno poboljšati tvoj ljubavni život :)

6. VJERUJ SVOJOJ BUDILICI

Ako si jedan/na od onih koji neprestano gledaju na sat i strah te je da budilica neće zvoniti: molim vjeruj svojoj budilic :) Budilica će zvoniti i sigurno ćeš ju ćuti kako zvoni (navečer drugačije čujemo glasnost zvonjenja budilice nego ujutro) tako da opusti se i ne brini za builicu.

7. IZBERI PRAVI JOGi

Najučinkovitije spavanje za zdravlje je do pola noći, zato je vrlo važno da nas jogi čim prije »uspava« koji je napravljen iz prirodnih materijala.

8. POMOZI SI SA BILJKAMA

Biljke nam pomažu uspavati nas i umiriti nas. Navečer si pripremi umirujuči čaj od kamilice, kadulje, metvice.

AUTOR: Malinca Ana H.

Komentari (0)

Predan nije bio još niti jedan komentar. Predaj svoj komentar i sudjeluj u mjesečnoj nagradni igri.