Salata s kvinojom, tofuem i popečenim lješnjacima
Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.

Salata s kvinojom, tofuem i popečenim lješnjacima

Recept je primjeren i za antikandida dietu.

SASTOJCI: 
* 1,5 šalice kvinoje
* 3 velike šake narezanog svježeg špinata
* 2 šake cijelih pečenih lješnjaka 
* 2 šake pečenih suncokretovih sjemnki 
* 2 na sitno narezana češnja češnjaka 
* 1 limun (svježe iscijeđen sok) 
* dimljen tofu 
* 2 mala žličica kajenskega papra 
* 1 mala žličica mljevenog čilija 
* maslinovo ulje 
* sol 

OPIS POSTUPKA: Kvinoju skuhamo u posoljenoj vodi. Za bijelu kvinoju je omjer kvinoje i vode 1:1,5. Kuhamo ju 15 min odnosno dok vode na zavrije. 
Dimljen tofu razrežemo na centimetarske kockice i začinimo ga s 1 malom žličicom kajenskega papra, 1 malom žličicom mljevenog čilija i malo soli, na brzinu ga popečemo na vrućem ulju ili kokosovom maslacu (5-10 min). Više puta promiješamo da se tofu popeče sa svih strana. Još malo toploj kuhanoj kvinoji dodamo popečen tofu, špinat i češnjak. Začinimo sa soli, maslinovim uljem i sokom od limuna. Dobro promiješamo i po vrhu pospemo još popečene lješnjake i suncokretove sjemenke. 

VRIJEME PRIPREME: 45 min 
RECEPT PRIPREMILA: Antikandida dieta

Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.
Pogledaj komentare
Želiš poslati svoj recept?

Komentari (0)

Predan nije bio još niti jedan komentar. Predaj svoj komentar i sudjeluj u mjesečnoj nagradni igri.