Salata od quinoje

Ocijeni sa 1 do 5:
(5)
Broj ocjena: 1

SASTOJCI:
* 1 veća šalica quinoje
*1 avokado
* limenka kukuruza
*1 crvena paprika
* 1 žuta ili zelena paprika
* slani sir
* limunov sok
* maslinovo i kokosovo ulje
* vlasac
* začinsko bilje za salatu
* žlica senfa
* sol
* papar
 
OPIS POSTUPKA: 
1. Šalicu quinoje istresti u cjedilo i dobro isprati pod hladnom vodom, presipati u zdjelu i kuhati do vrenja, zatim smanjiti vatru, posoliti i lagano kuhati 20 minuta. Ostaviti sastrane desetak minuta da nabubri. Pretresti u veliku zdjelu za salatu i ostaviti da se do kraja ohladi.
2. Narezati paprike na trake i na sitnije komadiće te dodati u hladnu quinoju, zatim dodati kukuruz, slani sir narezan na kockice, avokado narezan na sitne kockice i sve začiniti preljevom.
3. Preljev: sok 1 limuna, žlica senfa, maslinovo i kokosovo ulje (kokosovo ulje nastružem vilicom i isipam u posudu), vlasac, začinsko bilje za salatu i malo papra dobro izmiješati u posudici i preliti preko salate. Dobro izmiješati da se prožme. Po okusu dodati limuna ili ulja. Dobar tek! :)
 
VRIJEME PRIPREME: 1 h
RECEPT PRIPREMILAIva Podrebarac 

SASTOJCI: * 1 veća šalica quinoje*1 avokado* limenka kukuruza*1 crvena paprika* 1 žuta ili zelena paprika* slani sir* limunov sok* maslinovo i kokosovo ulje* vlasac* začinsko bilje za salatu* žlica senfa* sol* papar   OPIS POSTUPKA:  1. Šalicu quinoje istresti u cjedilo i dobro isprati pod hladnom vodom, presipati u zdjelu i kuhati do vrenja, zatim smanjiti vatru, posoliti i lagano kuhati 20 minuta. Ostaviti sastrane desetak minuta da nabubri. Pretresti u veliku zdjelu za salatu i ostaviti da se do kraja ohladi. 2. Narezati paprike na trake i na sitnije komadiće te dodati u hladnu quinoju, zatim dodati kukuruz, slani sir narezan na kockice, avokado narezan na sitne kockice i sve začiniti preljevom. 3. Preljev: sok 1 limuna, žlica senfa, maslinovo i kokosovo ulje (kokosovo ulje nastružem vilicom i isipam u posudu), vlasac, začinsko bilje za salatu i malo papra dobro izmiješati u posudici i preliti preko salate. Dobro izmiješati da se prožme. Po okusu dodati limuna ili ulja. Dobar tek! :)   VRIJEME PRIPREME: 1 h RECEPT PRIPREMILA: Iva Podrebarac 
Prethodni post
Slijedeći post