Rižoto od ječma sa mljevenim mesom, mrkvom i graškom

Ocijeni sa 1 do 5:
(0)
Broj ocjena: 0

SASTOJCI : 
* 250 – 300 g ječma (ričeta)
* 200 g mljevenog goveđeg mesa
* 2 mrkve
* 1 luk
* 2 režnja češnjaka
* 1 čajna žličica koncentrata od rajčice
* 1 manja stabljika celera
* 2 šake smrznutog graška
* 300 ml usitnjenih pelata od rajčice
* 6 – 7 kom cherry rajčice ili dvije veće rajčice
* 1 žlica javorovog sirupa
* ½ čajne žličice soli ili po želji
* crni papar po želji
* prstohvat sušenog origana

OPIS POSTUPKA: Luk, celer i češnjak narežemo na sitno, a mrkvu naribamo. U tavu dodamo žlicu ulja i propirjamo luk kojeg malo posolimo i nastavimo pirjati još par minuta. U slijedećem koraku dodajemo mrkvu i celer, pirjamo sve skupa još par minuta pa dodajemo meso. Ostavimo pirjati dok meso ne postane zlatno-smeđe boje.

Tada dodajemo češnjak, pelate i origano. Opet pirjamo dok češnjak ne zamiriši cijelom kuhinjom pa dodajemo cherry rajčicu i polako ulijevamo pelate. U zadnjem koraku dodajemo još javorov sirup, sol i papar. Poklopimo tavu i kuhamo 30 minuta.

U međuvremenu skuhamo ječam, a prije nego ga stavimo u ključalu vodu, ga dobro isperemo.

Nakon 25 minuta kuhanja, jelu dodajemo grašak i po želji još posolimo. Umak poslužimo sa kuhanim ječmom.

VRIJEME PRIRPEME: 1 sat
RECEPT PRIPREMILA: Ana Žontar

Prethodni post
Slijedeći post